Hoe werkt het?

De app heeft 4 onderdelen welke verbonden zijn met elkaar. Jullie bepalen met welk onderdeel je begint.

Wanneer en waar jullie het uitkomt. Tot jullie gewend zijn aan het ouderschap.

De voordelen voor je gezin

  • Jullie genieten meer van je gezin. Jullie balans. Niet harder rennen, maar bewust en realistisch omgaan met je energie.
  • Je kunt eerder op het gedrag van je kind inspelen of hulp vragen. Dit helpt grotere problemen voorkomen.
  • Een fijne samenwerking in de tropenjaren.
  • De app geeft heldere instructies, tips en tops om de ouder te worden die je wilt zijn.
  • Risico’s en kansen voor jullie werk-privé balans helder in beeld.

De ouderschap app

4 onderdelen op basis van wetenschappelijk onderbouwde modellen, statistieken en wet- & regelgeving. Circa 15 minuten per onderdeel.

ThuisManagement

Werk-Privé balans

Ouderschap is een grote verandering. Nieuwe taken die dag en nacht aandacht vragen, een extra baan naast je werk. Opeens heb je minder tijd voor jezelf en je partner. Kinderen hebben ook invloed op je geldzaken. Bijvoorbeeld door de aanschaf van babyspullen, de wens om minder te werken of de kosten van betaalde kinderopvang.

Dit onderdeel helpt jullie balans behouden of terugvinden door o.a. de volgende onderwerpen inzichtelijk te maken en samen te bespreken.
– Week en taakindeling inzichtelijk op basis van feiten en/of ervaringsgetallen.
– Hoe de verzorging en opvoeding regelen?
– Financieel plan inclusief indicatie toeslagen.
– Handvatten om grip te houden op jullie geld en tijd.

ThuisManagement

Risico’s & Kansen

Als ouders wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Financieel, maar ook niet qua tijd en opvoeding. Het is al druk genoeg. Elke verandering kan kansen en risico’s met zich meebrengen. Sommige veranderingen kiezen jullie zelf. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, verhuizen of studeren. Er zijn ook veranderingen die jullie niet zelf kiezen. Bijvoorbeeld tariefaanpassingen kinderopvangtoeslag of kinderbijslag. Om jullie balans te houden is het goed om deze veranderingen te volgen. 

Dit onderdeel geeft met een stoplicht de risico’s en kansen weer van jullie werk- privé balans. Hierdoor mis je geen kansen, blijven de risico’s beheerst en kun je de ouder worden die je wilt zijn.

ThuisManagement

Samenwerking

Geen enkel stel is exact hetzelfde. In drukke tijden met soms weinig slaap kunnen verschillen tussen jullie leiden tot discussies. Of het nu ruzies zijn of kleine irritaties, als je niet oppast vreten ze aan de basis van je relatie. Je leert elkaar anders kennen. 

Als je het gevoel hebt dat je andere zaken belangrijk vindt, leidt dat tot verwarring en weerstand. Verschillen jullie bijvoorbeeld in manier van opvoeden dan geeft dat chaos en frustratie. In drukke tijden worden fouten ook uitvergroot, dit kan leiden tot een dalend zelfvertrouwen. Doe ik het wel goed? Deze verschillen kunnen jullie bespreken om tot een oplossing te komen die voor jullie beide werkt. 

Dit onderdeel helpt jullie samenwerking versterken en verhitte discussies in drukke tijden voorkomen. Door het bespreken van 4 veel voorkomende ouderschap onderwerpen, want:
– Bewuste keuzes geven rust.
– ‘Hetzelfde doel hebben’ zorgt voor onderlinge steun.
– ‘Weten wat je samen belangrijk vindt’ geeft duidelijkheid.
– Het vieren van successen geeft onderlinge waardering, liefde en zelfvertrouwen.

ThuisManagement

Gelukkige ouder

Je wilt klaar staan voor je kind, daarom is goed voor jezelf zorgen belangrijk.
Ouderschap is meer dan verzorgen en opvoeden. Een fijne relatie, waarin je verbonden bent met elkaar, sociale contacten en zelf lekker in je vel zitten zijn ook belangrijke randvoorwaarden om klaar te kunnen staan voor je kind. 

Doordat het ouderschap meer is dan verzorgen en opvoeden is de kans op aannames en misverstanden tussen partners groter. Bijvoorbeeld: Even snel tussendoor een belangrijke vraag stellen aan je partner. De kans dat jullie iets belangrijks over het hoofd zien neemt ook toe.

Dit onderdeel geeft je op basis van een aantal vragen feedback en complimenten. Jij en je partner kunnen de vragen los van elkaar beantwoorden. De verschillen bespreek je samen. Wanneer jullie het uitkomt, waarbij ThuisManagement handvatten geeft voor een gezond gesprek. Dit helpt voorkomen dat jullie belangrijke punten vergeten. Ook scheelt het tijd, want druk hebben jullie het al genoeg. 

ThuisManagement is er voor jou, zodat jij er kunt zijn voor je kind.

ThuisManagement

Blij kind

Je wilt als ouder het beste voor je kind. Je kind verzorgen, steunen en begeleiden bij de ontwikkeling, zodat het zelfstandig kan meedoen in de samenleving. Dit gaat met vallen en opstaan. Soms letterlijk. Traphekjes en stoothoekjes helpen een pijnlijke val voorkomen. Soms figuurlijk. Hoe herken je als ouder op tijd dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit? 

Dit onderdeel geeft jullie een opvoedkundige “bril”. Je herkent het gedrag van je kind eerder, waardoor je eerder op het gedrag kunt inspelen of hulp vragen. Welke mogelijkheden heb je als ouder? Kunnen vrienden, familieleden of buurtgenoten je wellicht helpen? Dit helpt grotere problemen voorkomen en jullie balans behouden.

Verandert de situatie?

De app helpt jullie ook bij de volgende veranderingen.

ThuisManagement

Studeren? Waarschijnlijk heb je al gedacht aan de kosten en de studietijd? Ga je zelf studeren? Heb je dan ook gedacht aan de thuissituatie.

Het succes van studerende ouders is ook sterk afhankelijk van een goed thuisfront.

Gaat je kind studeren? Studerende kinderen kosten (veel) geld. Is er genoeg spaargeld? Gaan we meer werken?

ThuisManagement helpt jullie je balans houden.

ThuisManagement

Een huis verbouwen kan diverse redenen hebben. Bijvoorbeeld om de woning op te knappen of om meer ruimte te creëren. 

Er komt echter ook best veel bij kijken. Hoelang duurt de verbouwing? Hoeveel geld kost de verbouwing? Gaan we onze hypotheek verhogen? Een verbouwing kan voor spanningen zorgen.

ThuisManagement helpt jullie je balans houden.

ThuisManagement

Eindelijk dat droomhuis! Dit betekent vaak ook een andere huur of hypotheek.

Om het huis werkelijk jullie droomhuis te laten worden is het ook belangrijk om andere wensen mee te nemen in de afweging.  

ThuisManagement helpt jullie je balans houden.

ThuisManagement

Nieuwe baan? (Nabestaande) pensioen geregeld? Vast contract of tijdelijk? Maar vooral veel nieuwe uitdagingen en collega’s!

Je succes in een nieuwe baan is ook sterk afhankelijk van een goed thuisfront.

ThuisManagement helpt jullie je balans houden.

ThuisManagement

Door samenwonen kun je meer tijd met elkaar doorbrengen. Je leert elkaar nog beter kennen.

Als je andere verwachtingen van het samenwonen hebt dan je partner, kan dit spanningen opleveren.

Bij een samengesteld gezin hebben de kinderen ook verwachtingen. Hierdoor is de kans op spanningen groter. Verwachtingen afstemmen kan dan helpen.

ThuisManagement helpt jullie je balans houden.

ThuisManagement

Eigen bedrijf starten? Vermoedelijk zijn zaken zoals risico’s en pensioen allemaal in het bedrijfsplan opgenomen. 

Het succes van een eigen bedrijf is echter ook sterk afhankelijk van een goed thuisfront. ThuisManagement helpt jullie je balans houden.

Ervaringen van andere ouders

Peter, vader van een dochter (2)

“De tool is lekker praktisch en geen zweverig gedoe. Daar heb ik erg weinig mee. Gewoon even de zaken aftikken en verder.”

Sofie

“De vragen invullen was makkelijk om te doen. Het overzicht was echt een eye-opener voor ons en maakte dingen bespreekbaar.

We varen allebei weer dezelfde koers en weten nu van elkaar wat we doen en hoeveel tijd het ons kost om sommige dingen in stand te houden. We hebben hierdoor wel samen prioriteiten kunnen stellen.

We hebben bijvoorbeeld de keuze gemaakt om een kleiner huis te kopen zodat ik minder kan werken om meer bij de kinderen te zijn en we allebei onze hobby’s kunnen blijven doen. Zonder het overzicht had ik dit nooit durven doen.”

Geert, vader van 2 zonen

“Ik ben me nu veel bewuster van onze keuzes en de dingen die we doen.

Ik kan mijn persoonlijke doelen nu veel makkelijker combineren met mijn gezinsleven. Voorheen deed ik veel. Soms zelfs veel te veel. Nu heb ik meer rust en bereik ik eerder wat ik wil bereiken.”

Start vandaag nog met ThuisManagement