Hoe werkt het?

Dé basisstructuur waarin geld, tijd en opvoeding aan bod komen in 4 onderdelen.

Overzicht op je situatie door 20 vragen. Door in het overzicht de gewenste veranderingen in te vullen krijg je je plan in beeld.

Met een kwartaalcheck van 4 extra vragen kijk je of alles nog volgens plan gaat?

Het 4e onderdeel ‘Bijsturen’ helpt je je plan realiseren of een alternatief zoeken.

Verandert de situatie door bijvoorbeeld een verhuizing? Dan stel je eenvoudig een nieuw plan op.

Zo organiseer je zelf thuis je huishouden. 

De voordelen voor je gezin

  • ‘Weten wat je samen belangrijk vindt’ geeft duidelijkheid.
  • ‘Hetzelfde doel hebben’ versterkt de samenwerking.
  • Een plan geeft structuur.
  • Bewuste keuzes op het gebied van tijd en geld geeft rust.
  • Zelfvertrouwen in je ouderrol door succeservaringen.
  • Slechts één online tool nodig.
ThuisManagement

De 4 onderdelen

 

1. Overzicht

ThuisManagement
Je krijgt antwoord op

Hoe zien je inkomsten en uitgaven eruit? Spaar je genoeg voor de nieuwe auto en het onderhoud aan je huis? Hoeveel spaargeld is er over voor die droomvakantie? Hoeveel tijd besteed je nu aan boodschappen? Hoeveel tijd kost de rest van het huishouden eigenlijk? Hoeveel vrije tijd heb je nu? Zijn er risico’s? Wat vind je echt belangrijk? 

2. Plan

ThuisManagement
Je krijgt antwoord op

Heb je genoeg inkomsten als je minder gaat werken? Hoeveel toeslagen krijg je? Hoeveel tijd kost opvoeden? Hoe vaak kun je samen iets gaan doen? Heb je straks tijd en geld om zelf het huis te verbouwen? Hoe ga je om met zakgeld, gamen, bedtijd, klusjes, snoepen, eten, uitjes en sporten&verenigingen?    

3. Check

ThuisManagement
Je krijgt antwoord op

Ben je happy? Zijn de kinderen happy? Heb je inderdaad tijd voor jezelf, partner en kinderen? Spaar je genoeg? Hoe gaat het met je inkomsten en uitgaven? Biedt je werk genoeg toekomstperspectief? Hoe vind je feitelijk de basisschool en de BSO? Zijn je risico’s veranderd?

4. Bijsturen

ThuisManagement
Je krijgt antwoord op

Hoe krijg je toch tijd voor jezelf? Hoe ga je weer genoeg sparen voor die auto? Toch wel studeren? Waar let je op bij het wisselen van BSO? Aanpassingen nodig bij zakgeld, gamen, bedtijd, klusjes, snoepen, eten, uitjes en sporten&verenigingen? Kunnen familie of vrienden ergens bij helpen? Hoe ga je de risico’s verkleinen? 

ThuisManagement

Situatie Veranderd?

Samenwonen

Door samenwonen kun je meer tijd met elkaar doorbrengen. Je leert elkaar nog beter kennen. Hoe denken jullie bijvoorbeeld over sparen, kleding kopen, tijd voor jezelf & elkaar, carrière, en de verbouwing van dat droomhuis?

Wellicht straks kinderen? Hoe ziet ons leven er dan uit? Wil ik dan minder werken? Kunnen we deze huur of hypotheek dan ook betalen? Willen we de geadviseerde hypotheek? Hoeveel vrije tijd heb ik dan?

Als je andere verwachtingen van het samenwonen hebt dan je partner, kan dit spanningen opleveren. Verwachtingen afstemmen kan dan helpen.

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

Kinderen

Met kinderen verandert er veel. Een kamer wordt omgetoverd tot kinderkamer. Kinderkleertjes en kinderwagen worden aangeschaft. Flesje of borstvoeding? Geboortekaartjes, kraamvisite en wellicht opvang regelen? Veel dingen om te regelen en aan te schaffen.

Maar hoeveel tijd kost opvoeden? hoeveel tijd heb je zelf en voor elkaar? Kan ik straks ook nog sporten? Kan ik straks minder werken? Hoeveel toeslagen krijgen we dan? Wat vinden we eigenlijk echt belangrijk met opvoeden? Hebben we dan genoeg geld voor die droomvakantie? Zijn er risico’s? Hoe gaan we om met zakgeld, gamen, bedtijd, klusjes, snoepen, eten, uitjes en sporten & verenigingen?

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren. 

Verhuizen

Verhuizen betekent vaak een andere huur of hypotheek. Willen we de geadviseerde hypotheek? Hoeveel (vrije) tijd hebben we dan zelf en voor elkaar? Kun je minder werken als opa, oma of de buurvrouw niet meer kan oppassen? Biedt mijn baan (feitelijk) genoeg uitdaging voor de komende jaren? Zou ik straks kunnen studeren of wisselen van carrière?

Wellicht ook kinderen? Hoe ziet ons leven er dan uit? Wil ik dan minder werken? Kunnen we deze huur of hypotheek dan ook betalen? Hoeveel vrije tijd heb ik dan?

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

Veranderen van baan

Veranderen van baan? (Nabestaande) pensioen geregeld? Vast contract of tijdelijk? Maar vooral veel nieuwe uitdagingen en collega’s!

Je succes in een nieuwe baan is echter ook sterk afhankelijk van een goed thuisfront. Zijn de kinderen happy en gaan ze graag naar school? Is er tijd voor je zelf en elkaar? Kun je minder werken als opa, oma of de buurvrouw niet meer kan oppassen? Wat vinden jullie belangrijk in de opvoeding?

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

study, school learn, education-1968077.jpg

Studeren? Waarschijnlijk heb je al gedacht aan de kosten en de studietijd?

Ga je zelf studeren? Heb je dan ook gedacht aan de thuissituatie. Het succes van studerende ouders is ook sterk afhankelijk van een goed thuisfront. Zijn de kinderen happy en gaan ze graag naar school? Is er tijd voor je zelf en elkaar? Kun je minder werken als opa, oma of de buurvrouw niet meer kan oppassen? Wat vinden jullie belangrijk in de opvoeding?

Gaat je kind studeren? Studerende kinderen kosten (veel) geld. Is er genoeg spaargeld? Gaan we meer werken? Hoe vaak zien we elkaar dan nog? Kunnen we dan die nieuwe auto ook kopen?

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

Verbouwen

Een huis verbouwen kan diverse redenen hebben. Bijvoorbeeld om de woning op te knappen of om meer ruimte te creëren. Er komt echter ook best veel bij kijken. Hoelang duurt de verbouwing? Hoeveel geld kost de verbouwing? Gaan we onze hypotheek verhogen?

Een verbouwing kan ook voor spanningen zorgen. Hoeveel tijd hebben we voor de kinderen tijdens de verbouwing? Hebben we tijd voor elkaar? Wat als er financiële tegenvallers zijn? Kunnen we dan straks ook de nieuwe auto kopen? Een verbouwing heeft gevolgen voor geld, tijd en opvoeding. 

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

Eigen bedrijf

Eigen bedrijf starten? Vermoedelijk zijn zaken zoals risico’s en pensioen allemaal in het bedrijfsplan opgenomen.

Het succes van een eigen bedrijf is echter ook sterk afhankelijk van een goed thuisfront. Zijn de kinderen happy en gaan ze graag naar school? Is er tijd voor je zelf en elkaar? Kun je minder werken als opa, oma of de buurvrouw niet meer kan oppassen? Wat vinden jullie belangrijk in de opvoeding?

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

geldzaken op orde

Geldzaken op orde? Dan loop je minder risico’s. Bijvoorbeeld: Heb je straks genoeg geld om je auto te kunnen vervangen? Mis je geen kansen zoals toeslagen?

Geldzaken kunnen ook gevolgen hebben voor opvoeding en tijd. Kunnen we straks die voetbalschoenen, contributies of studiekosten betalen? Kan ik minder werken als opa, oma of buurvrouw niet meer kan oppassen?

Hoe breng je de geldzaken eenvoudig op orde?

ThuisManagement helpt je huishouden organiseren.

Ervaringen van andere ouders

Peter, vader van een dochter (2)

“De tool is lekker praktisch en geen zweverig gedoe. Daar heb ik erg weinig mee. Gewoon even de zaken aftikken en verder.

Sofie

“Het plan invullen was makkelijk om te doen. Het overzicht was echt een eye-opener voor ons en maakte dingen bespreekbaar.

We varen allebei weer dezelfde koers en weten nu van elkaar wat we doen en hoeveel tijd het ons kost om sommige dingen in stand te houden. We hebben hierdoor wel samen prioriteiten kunnen stellen.

We hebben bijvoorbeeld de keuze gemaakt om een kleiner huis te kopen zodat ik minder kan werken om meer bij de kinderen te zijn en we allebei onze hobby’s kunnen blijven doen. Zonder het overzicht had ik dit nooit durven doen.”

Geert, vader van 2 zonen

“Ik ben me nu veel bewuster van onze keuzes en de dingen die we doen.

Ik kan mijn persoonlijke doelen nu veel makkelijker combineren met mijn gezinsleven. Voorheen deed ik veel. Soms zelfs veel te veel. Nu heb ik meer rust en bereik ik eerder wat ik wil bereiken.

Start vandaag nog met ThuisManagement